Schutter Dadizele verkocht drugs aan minderjarigen

12/09/16 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:34

Tom K. (26) uit Moorslede moest voor de Ieperse rechter verschijnen in een drugszaak.

Schutter Dadizele verkocht drugs aan minderjarigen

De jongeman zit al in de cel, nadat hij vorige week bekende dat hij de trekker had overgehaald in de dodelijke schietpartij in Dadizele in augustus.

De zaak die maandag voorkwam, heeft niets te maken met die schietpartij, die feiten dateren van 2015. De beklaagde weigerde echter te verschijnen en werd vertegenwoordigd door zijn verdediger. De beklaagde wordt beschuldigd weed en cannabis in bezit te hebben gehad en cannabis te hebben verbouwd en verkocht. Het openbaar ministerie vorderde een effectieve celstraf. Hij tilde er zwaar aan dat er werd verkocht aan minderjarigen.

De verdediging ontkende de feiten niet, maar wees erop dat het hier niet zozeer ging om verkoop, maar wel om het 'verschaffen van drugs' en om 'eigen gebruik'. "Hij verdiende er zeker nooit een cent aan", aldus de verdediging. Dat het openbaar ministerie een effectieve celstraf vordert, vond de advocaat te zwaar. Hij drong aan op een straf met uitstel. Vonnis op 10 oktober

(HV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!