‘Schrik van Kortrijk’ krijgt vier maand lang enkelband aangemeten

Redactie KW

Tom D. – ook wel Tom Spier genoemd – staat vier maand onder elektronisch toezicht. Hij werd wel vrijgesproken voor de bedreigingen van een frituuruitbater.

De 54-jarige Tom D. werd begin vorig jaar veroordeeld tot 8 maand cel voor de belaging en bedreiging van een frituuruitbater en een schoonheidsspecialiste. D., een ex-wereldkampioen bodybuilding, had een tienbeurtenkaart voor een zonnebank. Maar toen hij na vijf beurten zijn kaart had verloren, eiste hij zijn geld terug. Aanvankelijk weigerde de uitbaatster van het schoonheidssalon. Maar D. bleef haar sms’en en brieven sturen en uitte ook doodsbedreigingen ten aanzien van haar kat. Voor de bedreigingen aan haar adres vroeg hij een mildere straf. Ook ten aanzien van de bedreigingen tegenover de frituuruitbater, vroeg hij de vrijspraak.

Volgens zijn advocaat ging het om loze klachten. “Het is woord tegen woord, maar de politie vindt de woorden van de ander ‘de heilige waarheid’. Net als mijn cliënt heeft ook de burgerlijke partij al veroordelingen opgelopen. Daardoor mag hij niet meer als portier werken en omdat mijn cliënt hem heeft verklikt, wil hij nu wraak nemen.”

Het parket drong aan op een psychiatrisch onderzoek omdat er verschillende handelaars in Kortrijk bang van zijn hem. Volgens het parket durven zij echter geen klacht neerleggen uit angst voor represailles. Op de vraag tot een psychiatrisch onderzoek, ging het hof niet in, maar op de bedreigingen van de frituuruitbater na, achten ze voor het overige wel alles bewezen. De straf van acht maand werd hervormd tot vier maand onder elektronisch toezicht (een enkelband, red.) waarbij hij ook bepaalde voorwaarden moet naleven.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier