Schrijnwerker uit Ruiselede op de vingers getikt voor verlies deel van pink van werknemer

Redactie KW

Volgens de rechter was de machine waaraan het ongeval gebeurde onvoldoende beveiligd.

Een schrijnwerker uit Ruiselede is in de Brugse rechtbank veroordeeld voor een arbeidsongeval waarbij een van zijn werknemers een deel van zijn linkerpink verloor. Volgens de rechter was de machine waaraan het ongeval gebeurde onvoldoende beveiligd.

Het ongeval deed zich voor op 21 juni 2013 in een werkplaats van de schrijnwerkerij in Wingene. Een werknemer was er aan de slag met een houtbewerkingsmachine en raakte met zijn linkerpink het freesmes. Hierdoor verloor hij een deel van zijn vinger. De inspectie stelde vast dat de machine onvoldoende beveiligd was en er ook geen veiligheidsinstructies voorhanden waren. Daarnaast werden nog andere inbreuken inzake arbeidsveiligheid vastgesteld.

In 2010 had zaakvoerder F.S. (42) nochtans al eens een waarschuwing gekregen voor gelijkaardige inbreuken. F.S. werd voor de Brugse rechtbank gedaagd en daar werd hij woensdag schuldig bevonden aan onopzettelijke slagen en verwondingen door gebrek aan voorzorgsmaatregelen. De rechter verleende hem echter de gunst van de strafopschorting. Tijdens de pleidooien betwistte F.S. de feiten niet, maar benadrukte hij wel degelijk begaan te zijn met de veiligheid van zijn werknemers en intussen al het nodige te hebben gedaan om de veiligheid te optimaliseren. De rechter hechtte geloof aan die uitleg, te meer omdat F.S. actief is als brandweerman.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier