School uit Aartrijke schorst doodrijder van Jelle

Bloemen en foto's sieren de plaats waar Jelle dodelijk werd aangereden. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Basisschool Vekba in Aartrijke heeft besloten onderwijzer Bryan I. preventief te schorsen. De 30-jarige Lichterveldenaar reed zondagmorgen vroeg Jelle Tommeleyn dood en pleegde vluchtmisdrijf.

Onderwijzer Bryan I. uit Lichtervelde, leerkracht in het derde leerjaar in basisschool Vekba in Aartrijke, wordt preventief geschorst. “In afwachting van verdere duidelijkheid, heeft het schoolbestuur beslist om de betrokkene preventief te schorsen. Op deze manier kan de rust in de school terugkeren . Dit laat het schoolbestuur toe om zich te beraden over het verder verloop van het tuchtonderzoek. Het schoolbestuur wenst te benadrukken dat dit enkel een bewarende maatregel is en geen uitspraak doet rond het al dan niet schuldig zijn”, klinkt het in een bericht naar de pers en de ouders van de kinderen.

“Maandagochtend om 8.35 uur brengen wij de kinderen van de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar samen zodat zij de kans krijgen om hun emoties en bezorgdheden te ventileren en te bespreken. De thema’s verdriet en spijt zullen aan bod komen”, klinkt het voorts.

Bryan I.
Bryan I.© Facebook

De 30-jarige leerkracht reed zondagmorgen omstreeks 5.30 uur de 24-jarige Jelle Tommeleyn uit Sint-Henricus dodelijk aan langs de Brugsebaan in Lichtervelde. Hij pleegde vluchtmisdrijf, maar werd enkele uren later opgepakt. Maandagvoormiddag besloot de Brugse onderzoeksrechter om de man vrij te laten onder strenge voorwaarden.

Maandagavond vond er in de school in Aartrijke een spoedvergadering plaats om te beslissen over de toekomst van de leerkracht. Met de preventieve schorsing tot gevolg.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier