Schermutselingen Kortrijk: "Dergelijk geweld wordt niet toegestaan"

29/08/16 om 18:05 - Bijgewerkt om 18:05

Kortrijk gaat extra centen voorzien voor meer camerabewaking op het openbaar domein. De stad doet dat na de onregelmatigheden van dit weekend.

Schermutselingen Kortrijk: "Dergelijk geweld wordt niet toegestaan"

© BELGA

Afgelopen weekend deden zich diverse geweldfeiten voor in het centrum van Kortrijk. "Zodra de eerste berichten ons bereikten, heeft de politie onmiddellijk uitdrukkelijke instructies gekregen om zéér kordaat op te treden", zegt Rudolf Scherpereel, die waarnemend burgemeester was op het ogenblik van de feiten. Hij liet een contact- en locatieverbod opleggen bij hoogdringendheid.

Versterking uit Brussel

Twee groepen jongeren stonden tegenover elkaar naar aanleiding van een onduidelijk conflict waarbij een jong meisje mishandeld zou zijn. Vrijdagavond vond een eerste vechtpartij plaats. Zaterdagnamiddag was er ook een steekpartij tussen de jongeren.

"Zodra de eerste berichten ons bereikten, heeft de politie onmiddellijk uitdrukkelijke instructies gekregen om zéér kordaat op te treden. We mogen absoluut niet toestaan dat dergelijk geweld zich in onze stad voordoet. Bendevorming, noch eender welke vorm van geweld horen thuis in Kortrijk", zegt Scherpereel. De lokale politie kreeg ook versterking uit Brussel.

Extra camerabewaking

Het geweld vond plaats in verschillende straten en op pleinen in het stadscentrum in het bijzijn van heel wat bezoekers. Schepen van stadsfinanciën, Kelly Detavernier (N-VA), voorziet 150.000 euro om de camerabewaking op het openbare domein uit te breiden.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!