Schapenboer uit Waregem riskeert vier maanden voor sluikslachtingen voor Offerfeest

Redactie KW

Een 63-jarige schapenboer moest maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verschijnen.

De man zou sluikslachtingen hebben uitgevoerd in aanloop naar het offerfeest in 2014. Het openbaar ministerie vordert vier maanden cel en een boete van 6.000 euro.

Op 6 oktober 2014 werden onder meer schapenkoppen en ingewanden op de mesthoop van de zestiger gevonden. In een loods bij zijn bedrijf in Waregem werden attributen gevonden om dieren te slachten en sporen van recente slachtingen. Beklaagde werd verhoord en ontkende aanvankelijk. “Een 70-tal Marokkanen zijn hier schapen komen halen en hebben nadien het slachtafval teruggebracht“, zei de man.

Hij werd voor nog enkele andere overtredingen voor de rechtbank gedaagd. Zo had hij schapen lopen zonder oormerk en verdwenen er in beslag genomen dieren. In juli 2015, toen er een hittegolf was, hadden zijn dieren onvoldoende drinkwater. Een schaap kwam om. Daarom wordt de zestiger ook vervolgd voor dierenverwaarlozing.

“Hij betwist de tenlasteleggingen niet, maar benadrukt dat die kaderen binnen het Offerfeest. Mijn cliënt is ondertussen 63. Hij stopt met zijn bedrijf en krijgt hulp van zijn broer en zus om zijn zaken op orde te brengen“, zei zijn advocaat.

Vonnis op 17 oktober.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier