Sales manager uit Ardooie kluste bij als pooier in Brugge

Redactie KW

Ardooienaar G.F. is wegens pooierschap opgepakt en opgesloten in de gevangenis in Brugge. Hij verschijnt morgen voor de Brugse raadkamer, die beslist of de man al dan niet verder van zijn vrijheid blijft beroofd.

De Ardooienaar is beroepshalve sales manager. Sinds enige tijd wierp hij zich na zijn uren in Brugge en omgeving als pooier op. Zo wist hij meisjes en dames te overtuigen voor hem te werken. Hij ronselde hen onder motto ‘spontane meid voor cocktailbar gezocht’.

Low budgethotel

Zodra hij iemand in zijn netten ving, spiegelde hij de ‘spontane meid’ in kwestie voor dat er veel meer geld kon worden geraapt als zich zouden prostitueren. Dames en meisjes die daar op ingingen, haalde de Ardooienaar af en bracht hen telkens naar hetzelfde low budget-hotel in Brugge. Daar konden klanten tegen betaling met hen gaan kameren. Omdat de hoteluitbater niets in de gaten zou krijgen, werd een kamer doorgaans voor meerdere dagen gehuurd.

Barbie Drug

De Ardooienaar zou niet aan zijn proefstuk toe zijn. In het verleden leende hij zich ook al tot souteneurschap, zij het niet op grote schaal. Volgens het Brugse parket werkte hij ook dit keer slechts met “een handvol” meisjes en dames.

“Hij ronselde prostituees onder het motto ‘spontane meid voor cocktailbar gezocht'”

De Ardooienaar maakte zich drie jaar geleden schuldig aan de handel in de verboden Barbie Drug. Dat was een illegaal product, dat de gebruiker op korte tijd een mooie bruine tint bezorgde. De Barbie Drug bevatte melanoton, een levensgevaarlijke substantie.

De Ardooienaar werd vervolgd wegens inbreuk op de dopingswet. In november 2013 werd hij veroordeeld tot een geldboete van 3.000 euro (maal zes), waarvan vijf zesden met uitstel. Zijn firma kreeg een boete van 3.000 euro (maal zes), waarvan een derde met uitstel. Daarbij kwam de verbeurdverklaring van 5.600 euro voor hem en 18.000 euro voor zijn firma.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier