Rus uit Roeselare gearresteerd voor overval op ondernemer in Oostnieuwkerke

Redactie KW

Zijn twee trawanten van Georgische origine zijn geïdentificeerd, maar nog niet gevat.

Het Ieperse gerecht heeft een Rus, die in Roeselare woont, gearresteerd voor de geweldadige home invasion afgelopen zomer in Oostnieuwkerke.

In de nacht van 14 op 15 juli drongen drie overvallers omstreeks 1.30 uur een villa in de Cockstraat binnen. Vermoedelijk bleef een vierde dader buiten op de uitkijk staan.

In kleerkast opgesloten

Eenmaal binnen trokken twee van hen tot in de slaapkamer van de bewoner, een alleenstaande zelfstandige ondernemer. Ze gingen vrij brutaal te keer. Het 50-jarige slachtoffer werd gekneveld met nylonkousen en incasseerde enkele rake klappen op het hoofd. De bewoner werd gedwongen te tonen waar geld en juwelen te vinden waren. Uit vrees dat hem nog erger zou overkomen ging het slachtoffer op de eisen van de overvallers in. Het slachtoffer werd uiteindelijk opgesloten in de kleerkast in de slaapkamer.

Rus uit Roeselare gearresteerd voor overval op ondernemer in Oostnieuwkerke

Ze gingen aan de haal met juwelen, geld, identiteitskaarten en bankkaarten. Ook de autosleutels werd meegegraaid. Hiermee stalen ze twee auto’s, een dure Audi A6 en een zo goed als nieuwe VW Transporter uit de loods.

Georgiërs in het vizier

Gerechtelijke speurders uit Ieper konden woensdag een van de daders klissen. Het gaat om een 30-jarige man, die afkomstig is van de voormalige Sovjet-Unie en tegenwoordig in Roeselare woont. Hij verscheen vandaag voor de raadkamer in Ieper. Zijn aanhouding is bevestigd. Het gerecht is ook twee medeverdachten op het spoor. Hun identiteit is bekend, maar het duo van Georgische origine kon nog niet worden gevat.

Dezelfde daders ?

Even voor de home invasion in Oostnieuwkerke greep er een gelijkaardige overval in Kortemark plaats. Vier daders drongen rond middernacht een woning binnen. De enige aanwezige werd geslagen, bedreigd en opgesloten in de kelder. De daders maakten een aanzienlijk bedrag in geld en juwelen buit. Er werden echter geen auto’s gestolen. Het onderzoek in deze zaak wordt door het gerecht van Veurne geleid. Het is nog niet uitgemaakt over beide overvallen los staan van elkaar ofwel of het om dezelfde daders gaat.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier