Rus krijgt drie jaar cel voor poging tot doodslag in Kortrijk

Redactie KW

Een 28-jarige Rus is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot 3 jaar cel, waarvan 18 maanden effectief voor poging tot doodslag. Hij schoot in mei 2014 een man in de buik met een omgebouwd halfautomatisch alarmpistool.

Op 1 mei 2014 was de Rus aan het werk als portier van café ‘Sens Unique’ in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk. Een groep mannen, die problemen veroorzaakte in het café, werd buitengezet. De beklaagde nam een omgebouwd alarmpistool van achter de toog en schoot buiten een van de mannen van heel dichtbij in de buik.

Zijn advocaat had eerder gevraagd om de feiten te herkwalificeren tot slagen en verwondingen met tijdelijk letsel als gevolg. Het wapen kon volgens hem “onmogelijk de kracht ontwikkelen om iemand dodelijk te verwonden”. Bovendien was de “intentie om te doden niet bewezen”, omdat hij op de buik van het slachtoffer richtte. De rechtbank oordeelde dat het wel degelijk om poging doodslag ging. De Rus werd veroordeeld tot 3 jaar, waarvan 18 maanden effectief.

De man kreeg ook 3 maanden met uitstel en een boete van 300 euro met uitstel voor een vechtpartij in april 2014. Drie andere Russen, onder wie zijn broer, stonden ook terecht in dat dossier. Twee van hen werden ook veroordeeld tot 3 maanden met uitstel en een boete van 300 euro met uitstel. De derde kreeg 3 maanden effectief en een boete van 300 euro, ook effectief, wegens wettelijke herhaling.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier