Ruim 100 voertuigen gecontroleerd in inbraakgevoelige wijken in Kortrijk

© BELGA
Redactie KW

De politiezone Vlas, die Kortrijk, Kuurne en Lendelede omvat, voerde dinsdag gerichte controles uit in het kader van inbraakpreventie. In enkele gevoelige wijken in Kortrijk en deelgemeenten Marke, Bellegem en Aalbeke werden in totaal 106 bestuurders en voertuigen tegengehouden en gecontroleerd.

Alle toegangswegen tot de wijken werden telkens bemand met vaste controleposten. Daarnaast waren er ook mobiele patrouilles op de dichtstbijzijnde invalswegen. Ook het ANPR-voertuig werd ingezet voor het screenen van nummerplaten van voertuigen die niet tegengehouden werden.

In totaal werden in totaal 106 voertuigen en bestuurders tegengehouden en gecontroleerd, waarvan het overgrote deel bewoners en passanten waren. Er werden geen verdachte voertuigen of personen aangetroffen tijdens de controles. Wel droegen enkele bestuurders hun gordel niet of waren ze niet handenbrij aan het bellen achter het stuur.

PZ Vlas is tevreden met de controle-actie: “In alle wijken verliepen de controles vlot en met een goede medewerking van de bestuurders. De buurtbewoners zelf waren opgetogen met de controles en de politieaanwezigheid in hun wijk. Dergelijke preventieve en ontradende controleacties in inbraakgevoelige wijken zullen in de nabije toekomst zeker opnieuw gebeuren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier