Rolstoelen gestolen op de luchthaven van Oostende-Brugge

© SR
Redactie KW

CEO Marcel Buelens : “Het is schandalig”

Dat er af en toe wel eens een stuk zeep of een rol toiletpapier verdwijnt uit een openbaar gebouw, daar kijkt niemand nog van op. Toegegeven, het mag niet maar dit soort dingen gebeurt nu eenmaal. Een stuk erger, sociaal onaanvaardbaar en zelfs misdadig tegenover zij die er echt nood aan hebben, is het wanneer in het gebouw van de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge zomaar om de haverklap de rolstoelen die hoognodig zijn om betrokken passagiers naar het vliegtuig te brengen, met de noorderzon verdwijnen. Alleen al deze zomer werden er zomaar eventjes 4 rolstoelen ontvreemd op de luchthaven.

Schandalig

Marcel Buelens, CEO van de Luchthavens Oostende-Brugge en Antwerpen is verbolgen. “Ik vind het schandalig dat dit soort materialen wordt gestolen. Hierdoor kunnen we aan mensen die er echt nood aan hebben niet de service verlenen waarop ze recht hebben. Ik heb de hele luchthaven laten uitkammen en de rolstoelen zijn nergens meer te bespeuren. Gestolen dus! Uit nazicht van de beelden van onze beveiligingscamera’s hebben wij een sterk vermoeden door wie ze ontvreemd werden. Inmiddels onderzoeken wij de mogelijkheid om onder meer alle rolstoelen te voorzien van een GPS-traceersysteem en heb ik de bewakingsdiensten opdracht gegeven extra alert te zijn teneinde dit soort diefstallen in de toekomst te voorkomen.”

Marcel Buelens geeft aan de daders (of wie weet waar de rolstoelen gebleven zijn) nog tot het einde van deze week de tijd om de gestolen rolstoelen, zonder verder gevolg, terug te bezorgen op de luchthaven. Zo niet overweegt hij om tegen de vermoedelijke daders klacht in te dienen.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier