Roeselarenaar vroeg minderjarigen naaktfoto’s te sturen via Facebook

Redactie KW

Een Roeselaarse veertiger zette minderjarige jongens, onder wie jongens van nog geen veertien, aan tot ontucht. Hij moest zich maandag voor die feiten verantwoorden op de correctionele rechtbank van Kortrijk, maar liet verstek gaan.

De bal ging aan het rollen toen een moeder van een jongen een klacht indiende bij de politie. Haar zoon was via Facebookchat aangesproken door R.D. (47). De man werd verhoord en beweerde dat zijn Facebookaccount gehackt was. Toen zijn computer in beslag werd genomen, ontdekten speurders echter soortgelijke gesprekken uit de periode 2006 tot 2014.

Naaktfoto’s

“De beklaagde was telkens op de hoogte van de jonge leeftijd van zijn slachtoffers”, lichtte de openbare aanklager toe. “Hij vroeg sommige jongens om af te spreken, waar gelukkig niemand is op ingegaan. Hij vroeg hen ook om naaktfoto’s te sturen en om te webcammen. In een tweede verhoor bekende hij de seksuele drang om met minderjarige jongens te chatten.” De man lijkt weinig gemotiveerd om zich te laten behandelen. Twee weken na de eerste verhoren, werd al een nieuw gesprek met een minderjarige jongen aangevat. R.D. liet verstek gaan en riskeert twee jaar effectief en een boete van 6.000 euro. Een van de slachtoffers stelt zich burgerlijke partij. De jongen heeft sinds de gesprekken slaapmoeilijkheden. Hij vraagt een morele schadevergoeding van 500 euro.

Vonnis op 28 juni.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier