Roeselare wil 60 camera’s tegen 2018 in de binnenstad installeren

Redactie KW

Tegen het einde van de legislatuur moeten er 60 camera’s binnen de kleine ring van Roeselare hangen. Vooral in de uitgaansbuurt komen er heel wat camera’s. Dat groot aantal is nodig om aan gezichtsherkenning te doen.

De stad Roeselare wil meer inzetten op camera’s in de binnenstad. “Dit jaar hebben we een budget van 250.000 euro voorzien om de bestaande camera’s in Roeselare te vervangen. De bollen die er hingen, volstonden immers niet meer”, vertelt burgemeester Luc Martens. “Op die manier hebben we op zeven locaties in het stadscentrum zo’n acht camera’s hangen.”

Dat is nog maar het begin, want de komende jaren komen er nog heel wat bij. “We hebben een studie gemaakt over op welke plaatsen er het best komen en welke het meest optimaal zijn. Vanuit de publieke opinie hebben we er ook voor gekozen om voor camera’s met gezichtsherkenning te gaan en dan moet je investeren. Tegen het einde van de legislatuur moeten er 60 camera’s binnen de kleine ring komen, goed voor een investering van meer dan 600.000 euro.”

“Vooral in de uitgaansbuurt zullen er veel camera’s komen, in de stationsbuurt bijvoorbeeld ongeveer vijftien. Dat is nodig om aan gezichtsherkenning te doen. Bovendien moeten we voor een voldoende infrastructuur zorgen”, besluit burgemeester Luc Martens.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier