Roeselaarse koorleider en KATHO-docent zwaar gestraft voor verkrachtingen

Redactie KW

Roeselarenaar Filip D., docent aan de KATHO in Kortrijk en koorleider in zijn woonplaats, is voor de verkrachting van twee minderjarige zussen door de Kortrijkse rechter veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan 18 maanden effectief.

De openbare aanklager had het over “bijzonder erge zedenfeiten” en vorderde drie jaar celstraf, waarvan twee jaar effectief en de ontzetting uit de burgerrechten gedurende twintig jaar.

Contactverbod

Filip D. moet nu 18 maanden achter de tralies. Voorts is hij gedurende vijf jaar zijn burgerrechten kwijt en is het hem verboden gedurende evenveel jaren in contact met minderjarigen te komen.

Slachtoffers zijn twee zussen uit de kennissenkring, die Filip D. met hun ouders deelde. De meisjes waren tussen 14 en 16 jaar in de periode van de feiten van 2009 tot 2011. Filip D., 39 jaar en zelf vader van twee kinderen, randde de meisjes verscheidene keren aan.

Schooldirectie reageert

Bijna twee jaar na de feiten vernamen de ouders wat hun dochters was overkomen. De ouders dienden prompt klacht in. Filip D. zat vorig jaar een maand in voorhechtenis en werd nadien onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Toen de feiten aan het licht kwamen, werd de Roeselarenaar door de directie van de KATHO (Vives) onmiddellijk geschorst. Nu hij veroordeeld is, wordt hij geschrapt van de personeelslijst.

(JPT/WDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier