Roemenen lieten jongen van 11 krasbiljetten stelen

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft drie Roemenen veroordeeld voor een reeks diefstallen die ze pleegden met behulp van een minderjarige.


Op 4 maart sloeg de bende toe in een winkel van Delhaize in Zedelgem. Op camerabeelden was duidelijk te zien hoe een 11-jarige jongen krasbiljetten meegraaide uit een kast aan het onthaal. Hij overhandigde de gesloten krasloten onmiddellijk aan de meerderjarige verdachten. In hun wagen werden nog meer goederen aangetroffen die konden gelinkt worden aan andere diefstallen. Volgens het openbaar ministerie staat het dan ook vast dat de drie Roemenen de jongen rondvoerden om diefstallen te kunnen plegen.

Blanco strafblad

De advocaten van de verdachten merkten op dat er bitter weinig bewijzen waren tegen hun cliënten. Ze waren naar eigen zeggen niet op de hoogte van de feiten die de minderjarige pleegde. Daarnaast vroeg de verdediging om rekening te houden met hun blanco strafblad en werd aangedrongen om straffen met uitstel op te leggen.

Paul T. (22) en Florin G. (25) werden uiteindelijk tot twee jaar cel, waarvan de helft met uitstel, veroordeeld. Ze moeten elk ook een geldboete van 1.200 euro betalen. Florin V. (36) kreeg 30 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, en een geldboete van 1.500 euro opgelegd. De 11-jarige jongen werd niet voorgeleid bij de jeugdrechter. Na een dag op het politiebureau mocht hij terugkeren naar zijn moeder in Roubaix.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier