Roemeense verdachte van moord op Sofie Muylle wordt vrijdag uitgeleverd

12/07/17 om 08:04 - Bijgewerkt om 08:04

In de zaak van de moord op Sofie Muylle zal de 23-jarige Roemeense verdachte vrijdag aan ons land worden uitgeleverd. Alexandru C. zal na zijn verhoor door de politie in principe op zaterdag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

Roemeense verdachte van moord op Sofie Muylle wordt vrijdag uitgeleverd

© Danut Zuzeac

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend. Uit camerabeelden en getuigenissen bleek wel dat een man met een blauwe jas urenlang in de buurt van de vindplaats van het lichaam bleef rondhangen.

DNA vergelijken

Maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Uit foto's op zijn Facebookprofiel blijkt alleszins dat hij een gelijkaardige blauwe jas bezit. In de maanden voor en na de moord verbleef hij duidelijk in Knokke-Heist. Vorige week besliste het hof van beroep in het Roemeense Suceava dat hij uitgeleverd mag worden. Na zijn uitlevering zal het DNA van de verdachte onmiddellijk vergeleken worden met het DNA-spoor op het lichaam van het slachtoffer. Zaterdag zal de Brugse onderzoeksrechter dan beslissen over zijn aanhouding.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!