Roemeense verdachte van moord op Sofie Muylle volgende dinsdag voor de raadkamer

18/07/17 om 09:59 - Bijgewerkt om 09:58

In de zaak van de moord op Sofie Muylle is de verschijning voor de raadkamer van de 23-jarige Roemeense verdachte uitgesteld naar dinsdag 25 juli.

Roemeense verdachte van moord op Sofie Muylle volgende dinsdag voor de raadkamer

De verdediging vroeg om dat uitstel om het dossier grondiger te kunnen voorbereiden.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Uit foto's op zijn Facebookprofiel blijkt alleszins dat hij een gelijkaardige blauwe jas bezit. In de maanden voor en na de moord verbleef hij ook duidelijk in Knokke-Heist. Na zijn uitlevering werd hij zaterdag aangehouden door de onderzoeksrechter. In zijn eerste verhoor beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

Maandag rond 16.30 uur raakte bekend dat het dna-profiel van C. overeenstemt met de sporen op het lichaam van het slachtoffer. Zijn advocaat Pieter Filipowicz werd naar eigen zeggen pas later op de avond ingelicht door de speurders. "Het is spijtig dat zulke informatie op die manier naar buiten komt", aldus meester Chantal Van den Bosch.

Over de inhoud van het dossier kon de verdediging nog niets kwijt. "We moeten alles eerst nog grondig bestuderen en ook bespreken met onze cliënt. Daarna is hij zeker bereid om bij de politie een verklaring af te leggen", aldus meester Pieter Filipowicz.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!