Roemeense verdachte van moord op Sofie Muylle blijft in de cel

Redactie KW

In de zaak rond de dood van Sofie Muylle heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Alexandru C. dinsdagochtend verlengd. Recent werd de Roemeense verdachte ook aangehouden voor verkrachting, aanranding en foltering.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari 2017 om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras aan de Zeedijk. Uit de eerste vaststellingen van de wetsdokter bleek dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het echter onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Op 26 juni 2017 werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Het dna van de verdachte werd aangetroffen op het lichaam van het slachtoffer, maar C. blijft ontkennen dat hij de vrouw vermoordde. Een college van een tiental experten kreeg daarom de opdracht om onder andere de precieze doodsoorzaak te onderzoeken.

Ondertussen besliste het parket om Alexandru C. ook te vervolgen voor verkrachting met de dood tot gevolg, aanranding met de dood tot gevolg, foltering met de dood tot gevolg en verkrachting met foltering. Het Roemeense gerecht moest hem wel nog overleveren voor die aanvullende vorderingen, wat recent ook gebeurd is. Vrijdagochtend besliste de Brugse onderzoeksrechter om de verdachte ook voor die bijkomende kwalificaties aan te houden.

De nieuwe kwalificaties zullen vooral belangrijk zijn als C. vrijuit zou gaan voor moord. Voor de eerste drie bijkomende kwalificaties zou de Roemeen in dat geval nog steeds tot 30 jaar opsluiting riskeren. Op verkrachting met foltering staan straffen tot 20 jaar opsluiting.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier