Roemeense kettingzagendief vindt voorgestelde straf overdreven

De Roemeen maakte in Zonnebeke voor bijna 64.500 euro buit. © GF
Redactie KW

Ioan P., een 36-jarige man uit Roemenië, werd door de Ieperse rechter bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectief voor een diefstal van kettingzagen in Zonnebeke. De buit had een waarde van om en bij de 64.500 euro.

De rechter beval ook de onmiddellijke aanhouding en dat gebeurde intussen. De man tekende verzet aan tegen het vonnis. Hij ontkende de feiten niet maar vond twee jaar wel erg zwaar. Zijn verdediging zei dat de man bereid is een straf te aanvaarden maar vroeg de rechter er rekening mee te houden dat zijn echtgenote er alleen voor staat en dat hij zijn intussen dochtertje van goed twee maanden nog niet heeft gezien.

Het openbaar ministerie wees erop dat, alhoewel de man in België een blanco-strafregister heeft, de beklaagde reeds in meerdere landen werd veroordeeld voor gelijkaardige misdrijven waardoor het openbaar ministerie de beklaagde een ‘wereldburger’ noemde die wellicht graag reist. De rechter gaf de beklaagde, die beweerde kapper te zijn, nog mee dat hij beter op die manier zijn brood zou verdienen dan te gaan stelen.

De rechtbank velt vonnis op 12 september.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier