Roemeen voor de rechter voor 11 inbraken en 2 pogingen

Redactie KW

Op de rechtbank van Ieper heeft de openbare aanklager maandag vijf jaar cel gevorderd voor een 35-jarige Roemeen die op een professionele manier inbraken pleegde in vooral tabakszaken in de regio.

De man staat terecht voor 11 feiten en twee pogingen. Eén slachtoffer vraagt een schadevergoeding van meer dan 120.000 euro.

Tussen februari en december 2013 vonden in de regio verschillende zware inbraken plaats in vooral tabakszaken. Het ging om feiten die op een zeer professionele manier waren georganiseerd. Zo maakten de daders gaten in een muur of drongen ze binnen via koepels. Ze sloegen toe in onder meer Wervik, Roesbrugge, Heuvelland, Moorslede, Waregem en Komen. Via dna-onderzoek kon een verdachte worden opgespoord, een Roemeen die in Oostenrijk een celstraf van twee jaar uitzat. Nadat die straf voorbij was, werd de man in de zomer van dit jaar bij een politiecontrole door de politie van de zone Grensleie staande gehouden. In zijn wagen bleek opnieuw inbrekersmateriaal te zitten. De man werd opgepakt en aangehouden. Momenteel zit hij nog steeds in de cel en hij verscheen vandaag voor de rechter in Ieper. De man riskeert een celstraf van vijf jaar voor de inbraken en voor lidmaatschap van een criminele organisatie. Zelf geeft de beklaagde slechts één feit toe.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier