Roemeen die vriendin in prostitutie dwingt, opnieuw in de cel

Redactie KW

Een 30-jarige Roemeen zit sinds maandag in voorlopige hechtenis omdat hij zijn vriendin zou dwingen zich te prostitueren. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Daniel T. werd in maart al tot 30 maanden effectieve celstraf veroordeeld voor identieke feiten.

A. werkte in het voorjaar van 2017 in Oostende en Sint-Martens-Latem als prostituee. Uit afgetapte telefoongesprekken bleek dat ze klaagde over de rol van haar partner. Die zou haar opbrengsten onder andere opsouperen in het casino. Bovendien vertelde ze aan de telefoon dat ze regelmatig klappen kreeg van haar vriend.

Daniel T. en zijn vriendin beweerden echter dat van uitbuiting geen sprake was. De jonge vrouw kwam zelfs naar het proces om de beklaagde te steunen. Op 7 maart werd T. door de Brugse strafrechter toch tot 30 maanden effectieve gevangenisstraf en 8.000 euro boete veroordeeld.

Na acht maanden in de gevangenis, waarvan een groot deel in voorarrest, werd de Roemeen in april vrijgelaten. Sindsdien dwong hij zijn vriendin opnieuw in de prostitutie te werken.

Daniel T. werd afgelopen weekend opgepakt door de politie. Maandag werd hij opnieuw aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter. De raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat de verdachte minstens een maand langer in de cel moet blijven.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier