Roemeen blijft in de cel voor mensensmokkel in koelwagen in Veurne

Redactie KW

De Veurnse raadkamer heeft de aanhouding van een 35-jarige Roemeen met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De truckchauffeur had een transmigrant verstopt in zijn koelwagen met voorgebakken brood.

De politiezone Spoorkin kreeg donderdagnamiddag een melding over mogelijke mensensmokkelaars in de industriezone van Veurne. Ter hoogte van de Welvaartstraat kon de politie twee vluchtelingen oppakken. Aan de Truckstop in de Nijverheidsstraat werd een jonge transmigrant bevrijd uit de laadruimte van een vrachtwagen. De bewuste koelwagen vervoerde voorgebakken brood van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk. Dankzij een getuige ontdekte de politie dat de Roemeense truckchauffeur mogelijk bij de smokkel betrokken was.

Twee Iraniërs en een Syriër verklaarden aan de politie dat ze inderdaad het slachtoffer werden van mensensmokkelaars. De transmigranten waren vanuit Frankrijk met een taxi naar Veurne gebracht, waar ze in een vrachtwagen richting Verenigd Koninkrijk moesten klimmen. De vluchtelingen kregen van de Dienst Vreemdelingenzaken het bevel om het grondgebied te verlaten.

De Roemeense vrachtwagenchauffeur werd vrijdagnamiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Dinsdagochtend besliste de raadkamer dat hij minstens een maand langer in de cel moet blijven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier