Roemeen blijft aangehouden voor pooierschap in Oostende

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 23-jarige Roemeen met een maand verlengd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De man wordt verdacht van mensenhandel en aanzetten tot prostitutie.

Begin juli 2015 werden vier Roemenen opgepakt in een vakantiehuisje in Middelkerke. Ze kwamen in het vizier van de speurders door hun contacten met enkele Roemeense meisjes in het Oostendse prostitutiemilieu. Even later werd ook nog de moeder van één van de pooiers aangehouden.

Uit het onderzoek bleek dat de drie hoofdverdachten drie meisjes onder valse voorwendselen naar België hadden gelokt. De slachtoffers kwamen achter een vitrine in de Oostendse prostitutiebuurt Hazegras terecht. Hun pooiers werden op 2 december 2015 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden, waarvan één jaar met uitstel. De moeder en de broer van één van de hoofdverdachten kregen voor hun rol in de zaak een celstraf van tien maanden met uitstel.

Het onderzoek naar een zesde verdachte bleef ondertussen lopen. Die 23-jarige man werd recent in Roemenië opgepakt en aan België uitgeleverd. De raadkamer besliste dat hij een maand langer in de cel moet blijven.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier