‘Rijverslaafde’ houdt wilde rodeo met politie in Knokke-Heist

Redactie KW

Voor een wilde rodeo met de achtervolgende politie kreeg Zeebruggenaar Gregory D. (25) dinsdagochtend 2,5 jaar effectieve gevangenisstraf van de Brugse politierechter Peter Vandamme.

Het was de elfde keer dat hij veroordeeld werd wegens sturen zonder rijbewijs. In de gevangenis kickt hij momenteel af van zijn drug- en rijverslaving.

Hij werd in het verleden al drie keer veroordeeld wegens vluchtmisdrijf, acht keer voor sturen zonder verzekering en tien keer voor het rijden spijts verval van rijbewijs.

De rodeo van 9 december 2014 begon in de Lippenslaan en eindigde in de Sluisstraat in Knokke. Als bij wonder reed de wegpiraat geen voetgangers aan. Hij negeerde een rood licht en ramde enkele verkeerspaaltjes. Zelfs toen hij in de Sluisstraat het voertuig van een dame die de parking van een fruitwinkel uitreed, ramde, reed hij met een platte band verder. Hij probeerde zelfs nog te voet weg te vluchten, toen zijn auto de geest gaf.

De dader zat al een gevangenisstraf van een jaar uit wegens eerdere verkeersinbreuken. Hij was al tien keer veroordeeld wegens sturen spijts verval van rijbewijs. Voor al die feiten kreeg hij 2,5 jaar cel en zeven jaar rijverbod. Hij mocht al niet meer achter een stuur zitten tot in 2029. Volgens zijn advocaat lijdt hij aan een rijverslaving en heeft hij psychiatrische hulp nodig.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier