Restaurantuitbater op klaarlichte dag op straat bedreigd met wapen in Kortrijk

Redactie KW

Maandagvoormiddag rond 11 uur is Francesco ‘Franco’ Cottone, de zaakvoerder van het Italiaans Restaurant Da Franco overvallen. De overvaller vluchtte zonder buit.

Franco Cottone (62) was maandag op weg naar de Europabank in de Leiestraat, enkele tientallen meter van het restaurant. Ter hoogte van de bank werd hij uit het niets vastgegrepen door een Franstalige man, in zwarte kledij en met een kap over zijn hoofd. “Hij begon tegen mijn schouders te duwen en stak een pistool tegen mijn hoofd. Ik heb me niet laten doen en duwde hard terug, toen ik tijdens die schermutseling tegen de muur terecht kwam. Het ging allemaal zo snel. Ik kwam er met de schrik van af, maar het is slecht voor mijn tikker. Jammer dat zo iets in Kortrijk moet gebeuren en dan nog op klaarlichte dag”, vertelt een aangedane Franco.

Restaurantuitbater op klaarlichte dag op straat bedreigd met wapen in Kortrijk

Door het ontstane tumult vluchtte de dader zonder buit. “Gelukkig was de politie drie minuten later snel ter plaatse. Een politiewagen bleef in de buurt staan, de tweede is snel de straat ingereden. Misschien hadden ze al een seintje gekregen. De mensen van de bank hebben mij geholpen. Misschien mag er op de markt en omgeving een klein beetje meer politietoezicht zijn.”

“Het onderzoek loopt”, zo meldt de Kortrijkse afdeling van het parket West-Vlaanderen.

(PVH/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier