Reeks diefstallen in Gistelse Nieuwland

Redactie KW

Roland Mergaert zag al een waterpomp, een elektriciteitskast, dure sproeistoffen en zelfs zijn sierkippen verdwijnen.

In de Groenestraat bevinden zich geen woningen, bedrijven of werven en valt op het eerste zicht niets te stelen. Of toch? “Zo’n waterpomp of elektriciteitskast kost al snel enkele honderden euro’s”, licht Roland Mergaert toe. Toen zijn dochter en kleinkinderen een paar maanden geleden de paarden op het terrein kwamen verzorgen, betrapten ze de dief op heterdaad. “Blijkbaar reed de man net van het terrein toen ze arriveerden. Mijn kleinzoon had al snel gezien dat die waterpomp in zijn auto zat en maakte er een opmerking over. De man zei dat hij het ding nodig had en zwaaide met een ijzeren staaf in hun richting”, vertelt Mergaert.

Dief ontkent

“Ze hebben de man doorgelaten uit angst maar mijn kleindochter heeft nog een foto kunnen nemen van zijn nummerplaat. Pas achteraf zag ik dat hij ook de elektriciteitskast, accu en enkele dure sproeistoffen heeft meegenomen”, zegt eigenaar Roland Mergaert. “We deden onmiddellijk aangifte bij de politie. Die gingen over tot een huiszoeking maar blijkbaar werd er niets gevonden. Er zijn dus geen bewijzen voor diefstal en de man ontkent alles”, verklaart Roland Mergaert.

Die feiten dateren al van november, maar ondertussen hebben de dieven niet stilgezeten. Tweehonderd meter verder, aan de wei van Joseph Boone, ontbreekt het hek. “Ik merkte de verdwijning pas enkele dagen geleden op. Iemand wist me te vertellen dat het hek al weg is van voor Kerst”, vertelt de eigenaar van het een stuk weiland in de Groenestraat. “Zo’n hek is niet goedkoop want het is vervaardigd uit gegalvaniseerd en dus roestvrij ijzer. Om zoiets te stelen moet je goed voorbereid zijn met een grote aanhangwagen en enkele helpers”, verklaart Joseph Boone.

Sierkippen

Op de koop toe verdwenen afgelopen week Roland Mergaerts sierkippen van zijn terrein. “Op het stuk land zitten al jaren enkele Engelse kippen en hanen. Het waren dure en zeldzame exemplaren en telkens ik langsging kwamen ze aangestormd. Afgelopen week kwamen ze niet, ze waren verdwenen. Het is wellicht niet de schuld van een vos, aangezien er geen pluimen of bloed ligt”, weet Roland Mergaert. Of de drie diefstallen iets met elkaar te maken hebben, is onduidelijk.

(BB – Foto BB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 23 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier