Rechter laat boerderij sluiten, boer mag zelfs geen hond meer houden

12/09/16 om 13:45 - Bijgewerkt om 13:45

De boer werd veroordeeld voor 'verregaande inbreuken op dierenwelzijn' en op vlak van registratie.

Rechter laat boerderij sluiten, boer mag zelfs geen hond meer houden

© Getty Images/iStockphoto

Jacques D. (63) uit Ieper moet zich als landbouwer voor de rechter verantwoorden voor verregaande inbreuken op het vlak van dierenwelzijn en diverse inbreuken op het vlak van de registratie. Van 13 dieren ontbrak er een attest.

Ook de gezondheidsvoorschriften in verband met producten bestemd voor de menselijke consumptie werden helemaal niet nageleefd en de dieren waren ook niet ingeënt. "Het fotodossier zegt alles over hoe het er aan toeging in het bedrijf", aldus het openbaar ministerie. Het openbaar ministerie vorderde een effectieve boete van 6.000 euro, de sluiting van het bedrijf en een beroepsverbod. De beklaagde zelf gaf verstek.

Jacques D. werd veroordeeld tot een effectieve boete van 6.000 euro en tot de sluiting van zijn bedrijf. Hij mag de eerste drie jaar geen vee meer houden, maar ook geen hond. Bij iedere vaststelling hangt hem een dwangsom van 250 euro per dag boven het hoofd.

(HV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!