Rechter behoudt straf voor Roemeen die voor ruim 60.000 euro aan kettingzagen stal

12/09/16 om 13:59 - Bijgewerkt om 13:59

Ioan P. (36) werd door de Ieperse rechter veroordeeld tot twee jaar effectief voor de diefstal.

Rechter behoudt straf voor Roemeen die voor ruim 60.000 euro aan kettingzagen stal

Ioan P. (36) uit Roemenië, maar nu met adres in Oekraïne, werd door de Ieperse rechter bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectief voor een diefstal van kettingzagen in Zonnebeke. De buit omvatte een waarde van 64.448 euro.

De rechter beval ook de onmiddellijke aanhouding en dat gebeurde intussen. De man tekende verzet aan tegen het vonnis. Hij ontkende de feiten niet, maar vond twee jaar wel erg zwaar. Zijn verdediging zei dat de man bereid is een straf te aanvaarden, maar vroeg de rechter er rekening mee te houden dat zijn echtgenote er alleen voor staat en dat hij zijn dochtertje van goed drie maanden nog niet heeft gezien.

Het openbaar ministerie wees erop dat, alhoewel de man in België een blanco strafregister heeft, de beklaagde al in meerdere landen werd veroordeeld voor gelijkaardige misdrijven. Ondanks het verzet bleef de rechter bij het eerder uitgesproken vonnis.

(HV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!