Rechtbank van Kortrijk veroordeelt vijftal tot 30 maanden cel voor reeks diefstallen

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft vijf mannen uit Brussel schuldig bevonden aan een reeks diefstallen. De bende, onder wie een vader en zijn zoon, sloeg onder meer toe in vestigingen van Dreamland, AS Adventure en Gamma.

De mannen hadden het gemunt op handelsvestigingen in heel Vlaanderen. Ze maakten daarbij tientallen tablets en iPods en bijna 100 Kipling-rugzakken buit. In de doe-het-zelfzaak gingen ze er vandoor met acht boormachines.

De jongste van de bende, de zoon van de oudste beklaagde, beweerde niet te weten waar zijn vader mee bezig was. Hij zat aan het stuur toen zijn 63-jarige vader en een kompaan ervan door gingen met kledij en schoenen uit AS Adventure. “Die dag reden we naar Kortrijk om een voetbalabonnement bij KVK te kopen. Onderweg vroegen ze me om even te stoppen“, aldus de zoon. “Ik wist niet wat ze van plan waren.”

Hij kreeg een werkstraf van 125 uur voor zijn aandeel in de diefstal. Zijn vader en de drie anderen werden veroordeeld tot effectieve celstraffen van respectievelijk 15 maanden, 18 maanden en 30 maanden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier