Rechtbank in Kortrijk vordert vijf jaar voor verkrachting van zestienjarig meisje

Redactie KW

Een vijftiger van Pakistaanse afkomst stond maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk terecht voor de verkrachting van een minderjarige in 2007.

“Ik heb dat echt niet gedaan. We waren een prijs overeengekomen, maar ze wilde nadien meer geld”, hield de man voor de rechter vol. Op 13 april 2007 nam T.C. (55) het 16-jarige meisje in Frankrijk mee in zijn wagen. “Ik stapte in omdat ik bedreigd werd”, verklaart het vermeende slachtoffer. “Hij zei dat er een wapen in het handschoenkastje zat en hij me zou doodschieten als ik niet met hem mee ging.” De Pakistaanse Fransman reed met de tiener richting België. Op een parking aan de Marksesteenweg in Kortrijk hadden de twee seksuele betrekkingen. De man vertrok nadien. Het meisje sprak passanten aan, die de politie verwittigden.

De vrouw vraagt, tien jaar na de feiten, een schadevergoeding van 10.000 euro. “Dat is duizend euro per jaar dat hij mijn leven al vernietigd heeft. Ik ben nog steeds getraumatiseerd“, zegt ze. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man zijn slachtoffer met een list meegelokt, haar dan verkracht en achtergelaten op de parking. Er werd DNA van de man gevonden op de plaats van de feiten. In 2015 bracht de internationale uitwisseling van de DNA-databanken een doorbraak in het onderzoek. De Pakistaanse verdachte werd opgepakt.

Volgens de verdediging is er geen sprake van verkrachting. “Ze was een jonge prostituee. Cliënt maakte een deal met haar: ze zouden seks hebben voor vijftig euro en zij wou naar Brussel, waar er kennissen wonen. Toen hij haar wilde betalen, zag ze dat hij nog een briefje van 50 euro in zijn portefeuille had, dat ze ook wilde nemen. Er is een discussie ontstaan, mijn cliënt heeft haar uit de auto gezet en ze dreigde ermee naar de politie te stappen. Dat heeft ze blijkbaar ook gedaan”, aldus zijn advocate Christine Onraet.

De procureur twijfelt niet aan de oprechtheid van de vrouw en vordert vijf jaar effectieve celstraf. Vonnis op 18 april.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier