Rechtbank halveert straf van Plopsapedofiel

16/06/17 om 10:49 - Bijgewerkt om 10:48

Een 47-jarige voormalige medewerker van Plopsaland die in januari tot zes jaar cel werd veroordeeld wegens ernstige zedenfeiten, onder andere met een jobstudent van het park, heeft van het Gentse hof van beroep een aanzienlijke strafvermindering verkregen. De Oostendenaar kreeg vijf jaar cel, waarvan drie jaar effectief en twee jaar met uitstel. De ouders van het slachtoffer reageren ontzet.

De 47-jarige Cedric P. werkte al sinds 2004 in vast en dan weer los verband voor pretpark Plopsaland in De Panne. De man was er aan de slag als seizoensmedewerker, later werkte hij als fotograaf voor een externe firma. In de paasvakantie leerde hij er N. kennen, een toen zestienjarige jobstudent uit Oostende die er ingeschakeld werd als poetshulp. Volgens de jongen stelde Pauwels zich meteen voor als chef van het Plopsa Theater en begon hij hem allerlei opdrachten te geven. Hij eiste ook zijn gsm-nummer en zou na verloop van tijd ook handtastelijk geworden zijn. De rechtbank in Veurne stelde echter dat er twijfel is over die beschuldigingen en sprak Cedric Pauwels daarvoor vrij. D...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!