Raw13-verdachte Jacky Labaere staat bekend als ‘harde werker’

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces over de dodelijke raid van de hiphopbende RawAW13 zijn maandag de getuigenissen over Jacky Labaere (42) afgerond.

De getuigen kenden Labaere allemaal als een harde werker die met alle collega’s goed overweg kon. Op het proces in Brugge moeten Kevin Derveaux (24), Jacky Labaere, Robin Van Bossuyt (28) en Kevin Goeman (28) zich verantwoorden voor moord en twee moordpogingen in de nacht van 15 op 16 juli 2011 in Torhout.

De Lichterveldenaar heeft zes kinderen, waarvan hij er slechts twee erkend heeft. Benjamin Labaere kon enkel positieve dingen zeggen over zijn vader. “Ik ken hem als een wreed lieve persoon en heb hem altijd graag gezien. Ik zal hem ook blijven steunen. Hij kijkt enorm op naar mijn dochtertje”, klonk het.

Niemand kon geloven dat Labaere bij de steekpartij betrokken was

Ook op zijn werk was Labaere graag gezien. Hij werkte tien jaar op zelfstandige basis voor het bedrijf van Johan Vanthuyne. “Hij was een perfecte werknemer, goed in de omgang met de collega’s. Hij heeft ook nooit een vinger naar iemand uitgestoken, dat kan iedereen getuigen.” Bij zijn collega’s sloegen de feiten dan ook in als een bom. Niemand kon geloven dat Labaere bij de steekpartij betrokken was. Tijdens zijn vrijlating onder voorwaarden ging de beschuldigde dan ook terug aan de slag binnen hetzelfde bedrijf. “Op een bepaald moment vroeg Johan of Jacky Labaere mocht terugkomen”, vertelde de nieuwe eigenaar. “Niemand had daar problemen mee. Die periode is ook zeer goed verlopen.”

De beschuldigde was amper 14 jaar toen hij zijn vader verloor. “Na de dood van zijn vader is Jacky echt weggezakt”, getuigde oom Herman. “Hij keek erg op naar zijn vader die dag en nacht werkte. Toen hij het nieuws van het verkeersongeval vernam, heeft hij een kreet geslaakt die door merg en been ging.” Tijdens het proces begint Labaere elke keer te huilen als de getuigen over de dood van zijn vader vertellen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier