RAW13: Openbaar Ministerie wil 'ja' op vragen over schuldig aan moord en dubbele moordpoging

04/02/15 om 20:12 - Bijgewerkt om 20:12

Bron: Kw

Op het assisenproces over de dodelijke raid van RAW13 heeft openbaar aanklager Pascale Clauw haar requisitoir gehouden. De procureur-generaal vroeg aan de jury om Kevin Derveaux (24), Jacky Labaere (42), Robin Van Bossuyt (28) en Kevin Goeman (28) schuldig te bevinden aan moord en dubbele moordpoging.

Procureur-generaal Pascale Clauw probeerde aan de jury uit te leggen dat de vier beschuldigden minstens mededader zijn van de dodelijke steekpartij. "Er zijn verschillende stukjes in het misdrijf, waarbij ze elkaar nodig hebben. Alleen zouden ze niets doen, het zijn allemaal meelopers. Er zijn twee uitvoerders voor het steken en er zijn er twee die bijstand hebben verleend." Volgens het openbaar ministerie blijkt dat zelfs uit de eigen verklaring van Kevin Goeman. "Goeman verklaart zelf dat hij moedwillig met de pick-up in het publiek reed om Derveaux te behoeden voor de overmacht."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!