RAW13: Ooggetuige wees Kevin Derveaux onder hypnose aan

Redactie KW

Op het assisenproces over de dodelijke raid van RAW13 heeft een belangrijke ooggetuige haar getuigenis afgelegd. Kimberley V. wees onder hypnose Kevin Derveaux aan als dader van de dodelijke messteek. Even leek het erop dat de getuige bedreigd werd, maar de vrouw nuanceerde dit.

Eigenlijk moest Kimberley V. vorige woensdag al aan het woord komen, maar de vrouw stuurde haar kat. De politie moest haar overtuigen om toch te komen. “Ik heb haar een uur lang gesproken aan de telefoon. Op zeker moment is ze in huilen en schreeuwen uitgebarsten, waarop ze zei dat ze bedreigd was”, aldus speurder Rik Gouwy.

Kimberley V., die aanvankelijk haar kat stuurde: “Ik heb al miserie genoeg”

Volgens de speurder kwamen de doodsbedreigingen van de familie van Kevin Goeman. “Dat klopt niet, ik was bedreigd door mijn ex, maar dat heeft hier niets mee te maken.” V. legde aan de voorzitter uit dat het een misverstand was. “Ik heb al miserie genoeg. Alles staat in de gazetten en ik vind dat hele circus eigenlijk niet kunnen. Als het privé was geweest, was ik direct gekomen.”

De jonge vrouw leerde de beschuldigden de avond van de feiten kennen in een café in Lichtervelde. Ze kon het vooral goed vinden met Jacky Labaere. “De rest was redelijk opgefokt. Toen ze vertrokken, vroeg hij nog om iets te gaan drinken in de stationsbuurt in Torhout.” Door die vraag was V. vanuit haar wagen getuige van de steekpartij. “De hele straat stond vol volk, ze smeten met alles wat er stond. Ik zag hoe Jacky begon te vechten met een kerel die daar stond, maar wapens heb ik niet gezien.”

Hoe betrouwbaar is hypnose?

Onder hypnose kon de ooggetuige meer details geven. “Derveaux ging tekeer als een bezetene. Enkel Derveaux stond ter hoogte van de plaats waar Jeroen gevallen is. De steek zelf kon ik niet zien.” Ze vertelde zelfs dat Derveaux omsingeld was en onder andere door Jeroen Balloey belaagd werd. “Dat herinner ik me maar half, onder hypnose weet je ook niet wat ze vragen.” Dinsdag kwam de dokter die de hypnose uitvoerde al aan het woord. “In verhouding genereert hypnose vrij veel vals positieve gegevens. Het is dus zaak om de juiste informatie eruit te halen”, vertelde dokter Hendrickx.

Later woensdag komen vrienden en kennissen van Jeroen Balloey, het dodelijk slachtoffer, aan het woord.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier