RAW13: Kevin Goeman wast handen in onschuld en ‘heeft geen wapens gezien’

Redactie KW

Op het assisenproces tegen de hiphopbende RAW13 zijn de verhoren van de vier beschuldigden afgerond. Kevin Goeman (28) beweert dat hij geen schuld treft aan de moordende raid in Torhout. Goeman zag ook op geen enkel moment dat zijn vrienden gewapend naar de uitgaansbuurt trokken.

“We werden belaagd met flessen, glazen, stoelen en stenen. Ik ben even uitgestapt, maar ben dan terug ingestapt omdat de pick-up vooruitbolde”, aldus Kevin Goeman.

De beschuldigde vertelde kort over zijn jeugd die niet helemaal over rozen verliep. Bovendien kampte Goeman met een drugsverslaving. “Er kwam daardoor een einde aan mijn relatie en ik raakte ook mijn werk kwijt. Dan ben ik zwaarder beginnen gebruiken, niet alleen maar snuiven.” De stiefzoon van Jacky Labaere had slechts sporadisch contact met de hiphoppers. “Die muziek sprak me wel aan, maar toen ik in Kortrijk woonde, zag ik hen bijna nooit.”

“Ik ging zeker slagen gehad hebben en moest me verstoppen in de toiletten”

De avond van 15 juli 2011 zat de beschuldigde met Johny De Troyer op café in Torhout. “Plots stonden 20 à 30 man rond mijn auto. Ze zochten de chauffeur omdat er een sticker van RAW13 op hing. Ik ging zeker en vast slagen gehad hebben en moest me verstoppen in de toiletten.” Uiteindelijk werd Goeman opgepikt door zijn moeder en bracht De Troyer de wagen in veiligheid. “Maar ik was vies op hem omdat hij zelf voor een diepe kras had gezorgd. Daarom wilde ik terug naar Torhout.”

“Gas gegeven om schrik aan te jagen”

De andere beschuldigden beweerden echter dat ze de belagers van Goeman wilden aanspreken. In ieder geval werd de pick-up van Labaere bij aankomst aan café Apropoo onmiddellijk aangevallen. “We werden belaagd met flessen, glazen, stoelen en stenen. Ik ben even uitgestapt, maar ben dan terug ingestapt omdat de pick-up vooruitbolde.” Goeman probeerde nog in te grijpen tijdens de confrontatie. “Ik heb enkele keren gas gegeven om de mensen schrik aan te jagen. Ik heb tijdens het volledige gebeuren geen wapens gezien. Mijn enige fout is geweest van mee te gaan naar daar.”

Grote chaos in de uitgaansbuurt

Tot slot werden de politiemensen gehoord die in de nacht van 15 op 16 juli 2011 als eerste ter plaatse waren. De eerste vaststellers herinneren zich dat er grote chaos heerste in de Torhoutse uitgaansbuurt. Er werd dan ook onmiddellijk om versterking gevraagd bij omliggende politiezones. “We hadden alle moeite om het volk op afstand te houden. Volgens de eerste verklaringen reden de daders met een rode pick-up en zouden ze RAW13 gescandeerd hebben.” Voorts bleek ook nog dat een uur voor de feiten een blauwe pick-up al was aangevallen door een aantal cafégangers. Wellicht verwarde men die pick-up met het voertuig van RAW13.

Dinsdagochtend komt onderzoeksrechter Bernadette Vandeputte aan het woord. De rest van de dag zullen politiemensen getuigen over het gevoerde onderzoek.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier