RAW13: Kevin Goeman had woelig liefdesleven

Redactie KW

Op het assisenproces tegen vier leden van RAW13 zijn een reeks ex-partners van Kevin Goeman aan het woord gekomen. Hieruit bleek dat de beschuldigde het moeilijk had om trouw te blijven. Voorts kampte hij toen met een speedverslaving.

Kevin Goeman was amper 16 jaar oud toen hij al vader werd. “Tijdens de zwangerschap heb ik meer steun gekregen van zijn vader dan van Kevin zelf”, getuigde zijn toenmalige vriendin. “Na een paar jaar keek hij niet meer naar ons kind om. Als minderjarige kon hij ook niet veel onderhoudsgeld betalen.” Ook de relatie zelf liep niet over rozen. “Hij sloeg mij tientallen keren met zijn vuisten, zelfs een keer tijdens de zwangerschap. Hij was ook heel jaloers.”

Snuiven en bedriegen

In de jaren voor de feiten kampte Goeman volgens zijn vriendin Kim Deplae met een hardnekkige drugsverslaving. “Bij ons was er geen huiselijke sfeer, alles draaide rond gebruiken. Hij snoof tot drie gram speed per nacht.” De relatie liep op de klippen toen de getuige ontdekte dat Goeman haar meerdere keren had bedrogen. Enkele andere getuigen vertelden een gelijkaardig verhaal. “Mij heeft hij zes maanden geleden ook bedrogen”, vertelde zijn huidige echtgenote. “We zijn nu aan het scheiden. Ik zou Kevin omschrijven als sociaal, vriendelijk en behulpzaam.”

De avond van de feiten bracht de beschuldigde door met Seike De Groodt in café Criterium in Torhout. “Plots zag en hoorde ik een menigte van 30 à 40 man uit de Stationsstraat komen. Het was alsof ze ten strijde trokken, want ze hadden ook wapens bij zich. Ik herkende enkel de uitbater van café Apropoo.” De meute had het gemunt op het voertuig van Kevin Goeman. De beschuldigde verstopte zich samen met De Groodt in de toiletten. Volgens Goeman hebben ze daar staan flirten, maar de getuige ontkent dat. Daarop las de voorzitter een reeks seksueel getinte sms’en voor die ze een dag later naar Goeman stuurde.

Sms in amper leesbaar dialect

Uit het telefoonverkeer van Seike De Groodt blijkt ook dat ze de nacht van de feiten regelmatig belde met andere beschuldigden. “Dat herinner ik me niet meer, ik weet enkel nog dat ik mijn gsm aan Goeman heb gegeven.” Daarnaast haalde meester Thomas Gillis, advocaat van Robin Van Bossuyt, nog een sms aan die Goeman naar de getuige stuurde. Daarin liet Goeman in amper leesbaar dialect mogelijk verstaan dat ze slechts met drie betrokken waren in de steekpartij.

Dinsdagnamiddag komen nog enkele ex-leden van RAW13 getuigen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier