RAW13: Jacky Labaere in cassatie tegen 30 jaar opsluiting

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Jacky Labaere heeft cassatieberoep aangetekend tegen zijn veroordeling tot 30 jaar opsluiting. De 42-jarige man uit Lichtervelde werd samen met drie andere leden van RAW13 schuldig bevonden aan moord en dubbele moordpoging.

Op 16 juli 2011 om 1 uur ‘s nachts reed Jacky Labaere in zijn rode pick-up naar café Apropoo in Torhout, waar de bende eerder al in vechtpartijen betrokken was geraakt. Enkele seconden later werd Kevin Derveaux door Robin Van Bossuyt afgezet op de plaats van de feiten. Tijdens de confrontatie aan het café stak Derveaux in de buik van portier Christophe Decoene (49).

Ook Karim M’Hedhebi (40) kreeg messteken te verwerken. Bovendien kreeg het zwaargewonde slachtoffer minstens twee steken van het hakmes van Jacky Labaere. Kevin Derveaux bracht een dodelijke messteek toe aan Jeroen Balloey (21).

Voor zijn aandeel in die dodelijke raid werd Labaere op 9 februari tot 30 jaar veroordeeld. Uit de motivatie bleek dat de jury en het hof zwaar tilden aan de eerdere veroordelingen van Labaere. Het openbaar ministerie had zelfs levenslange opsluiting gevorderd.

Het is nog niet duidelijk op welke grond Labaere naar het hof van cassatie trekt. Zijn advocate Mieke Byttebier heeft nu enkele maanden de tijd om een memorie op te stellen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier