Radeloze zoon geeft 63-jarige cannabiskweker uit Zedelgem aan

Redactie KW

Een 63-jarige Zedelgemnaar riskeert tien maanden cel voor cannabiskweek.

Kort voor zijn zestigste verjaardag besloot Zedelgemnaar I.V. cannabis te kweken in zijn huurwoning in de Jasmijnlaan in Zedelgem. Hij kocht de installatie van een zieke vriend over en begon cannabis te kweken in zijn keuken en tuin.

Van de plantjes maakte hij cannabisolie om zijn rugpijn te behandelen

Van de plantjes maakte hij cannabisolie om zijn rugpijn te behandelen. Maar omdat de energiekosten de pan uit swingden besloot hij eind 2012 om de restjes te verkopen. De zoon van I.V. was hier helemaal niet mee opgezet en eiste zijn vader om te stoppen met kweken. Maar omdat I.V. lustig verder bleef doen stapte de radeloze zoon uiteindelijk naar de politie om zijn vader aan te geven. Intussen waren er ook al meldingen bij de politie binnengekomen van buren die het verdacht vonden dat de ruiten van de woning van I.V. altijd dicht waren en er een verluchtingsbuis onder de garagepoort stak.

“Toen de wijkagent een kijkje ging nemen nam die een cannabisgeur waar”, stelde de procureur maandag in de Brugse rechtbank. “De woning van de beklaagde diende uitsluitend om cannabis te kweken. De politie trof er een 50-tal planten aan en 300 gram geoogste weed aan. De beklaagde verborg zich bij zijn vriendin in Oostende en probeerde het onderzoek aanvankelijk te dwarsbomen. Maar uiteindelijk bekende hij alles.” I.V. rookte naar eigen zeggen nooit cannabis. “Ik maakte er enkel olie van en daarvan slikte ik dagelijks een druppeltje”, verklaarde hij aan de rechter. “Maar nu ben ik daar volledig mee gestopt”. Het openbaar ministerie vroeg tien maanden celstraf voor I.V., maar verzette zich niet tegen een eventuele werkstraf. De uitspraak volgt op 20 maart.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier