PZ Westkust waarschuwt burgers voor valse dakwerkers

08/06/17 om 15:29 - Bijgewerkt om 15:27

De politiezone Westkust merkt de laatste tijd in Koksijde, De Panne en Nieuwpoort ook meer woninginbraken op.

PZ Westkust waarschuwt burgers voor valse dakwerkers

© Getty Images/iStockphoto

"Vorige week waarschuwden wij de burgers al voor personen die zich uitgeven voor dakwerkers", laat de politiezone Westkust weten in een persbiercht. "Ze beweren bijvoorbeeld dat je schoorsteen kapot is en dat je die dringend moet laten herstellen. Hierbij vragen ze een voorschot en zorgt de ene verdachte voor afleiding, terwijl de andere verdachte rondneust om je nog meer geld afhandig te maken. De verdachten kunnen ook aanbellen en vragen om uw stopcontacten na te kijken, uw rolluiken te poetsen..." De politie is op zoek naar een lichtkleurige bestelwagen Citroën Berlingo met nummerplaat 1-PDJ-... Wie meer info heeft, kan contact opnemen met de politie op het nummer 058 533 000.

Woninginbraken

"De laatste tijd stellen wij ook opnieuw meer woninginbraken vast in onze politiezone", vervolgt het persbericht. "Bij één van de inbraken maakten de dieven gebruik van materiaal uit het tuinhuis. We vragen de burgers dan ook om naast ramen en deuren ook hun tuinhuis goed af te sluiten. Wij willen nog eens oproepen om de politie onmiddellijk te contacteren telkens u verdachte situaties opmerkt."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!