PZ Bredene/De Haan klist autodief en twee jonge inbrekers

19/10/16 om 10:05 - Bijgewerkt om 10:03

Dat meldt persofficier Dennis Goes van politiezone Bredene/De Haan woensdag in een persbericht.

PZ Bredene/De Haan klist autodief en twee jonge inbrekers

De voorbije zomer werden tal van inbraken in auto's gepleegd in de toeristische zones van Bredene en De Haan. De buit bestond meestal uit reiskoffers, handtassen, kledij en kleine elektronica. Telkens werd daarbij een raam van het voertuig verbrijzeld. Ook in andere (kust)plaatsen werden soortgelijke feiten gepleegd.

De recherchedienst van de politie van Bredene/De Haan voerde daar een uitgebreid onderzoek op en kon op basis daarvan een verdachte lokaliseren, een 35-jarige man met Belgische nationaliteit, gedomicilieerd in Schaarbeek. De man werd gearresteerd en naderhand voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge, die de man onder aanhoudingsmandaat plaatste. De aanhouding dateert al van eind augustus, maar wordt nu pas bekend gemaakt.

De man komt onder meer in aanmerking voor 22 auto-inbraken in De Haan en Bredene, een 10-tal in Oostende en Brugge en nog een aantal verspreid over andere kustgemeenten. Hij is momenteel nog steeds in de gevangenis opgesloten. Het onderzoek loopt verder.

Tieners uit Roeselare en De Haan

In een ander dossier werden een 19-jarige uit Roeselare en een 17-jarige uit De Haan op 20 september opgepakt door de interventiedienst van de politie Bredene/De Haan bij verdachte gedragingen. Zij komen in aanmerking voor een reeks inbraken aan de kust, waaronder het sportcentrum van De Haan, clublokalen, campings, kermisattracties, tea-rooms, strandcabines in De Haan, Bredene, Oostende en Blankenberge. Zij gingen al over tot bekentenissen voor tal van feiten. De 19-jarige werd door de onderzoeksrechter aangehouden en zit in de gevangenis van Brugge. De 17-jarige is op last van de jeugdrechter geplaatst in een instelling.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!