Pyromaan slaat voor de zevende keer toe in Streuvelswijk

Gino Decorte en zijn vriendin Inge Derous werden al zeven keer het slachtoffer van een pyromaan. © (dvdb)
Redactie KW

Gino Decorte en zijn vriendin Inge Derous die in de Streuvelswijk wonen, werden vrijdagnacht omstreeks 23.45 uur voor de zevende keer op rij het slachtoffer van een nachtelijke brandstichting.

“Sinds eind april werden we al zeven keer het slachtoffer van een moedwillige brandstichting”, zegt de postbode die al zes jaar met zijn vriendin Inge Derous en haar zoon in de Streuvelswijk woont. “Elke avond passeert hier een politiecombi om de omgeving te controleren en de pyromaan te vatten maar tot nu toe zijn we nog geen stap verder. Gisteravond patrouilleerde de politie hier voor de zoveelste keer. We zijn toen gaan slapen maar om 23.45 uur maakte Inge mij wakker omdat ze het opnieuw zag branden in de aanbouw waar ik normaal mijn motor stal. Een deel van mijn afsluiting ging al in de vlammen op en ook aan de aanbouw brandde het al een aantal keer. We belden opnieuw de politie. De brandweer en de 100 kwamen weer ter plaatse.”

Hartklachten

“Nadat we ons verhaal in Het Wekelijks Nieuws deden, bleef het rustig tot gisterennacht. Vandaag moest ik normaal gaan werken maar dat lukte niet. Ik krijg last aan mijn hart. We werden ook al doorverwezen naar de dienst slachtofferhulp.” In totaal heeft Gino Decorte nu al zeven keer een klacht voor brandstichting tegen onbekenden ingediend bij de politiezone Arro Ieper. “Ik zou echt niet weten wie het op ons heeft gemunt. Ik heb met niemand last en ik vermoed dat niemand problemen heeft met mij maar we worden allebei wel ziek van die situatie”, besluit Gino Decorte.

(dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier