Psychoot die agenten bedreigde met geladen pistool krijgt werkstraf

Redactie KW

De man haalde de trekker over, maar door een technisch defect ging er gelukkig geen schot af.

Oostendenaar Geert L. (42) heeft in de Brugse rechtbank 300 uur werkstraf gekregen, waarvan de helft met uitstel onder voorwaarden, omdat hij in zeven agenten bedreigde met een geladen pistool.

Op 23 juni 2012 vernam de Oostendse politie dat Geert L. zich in verwarde toestand in een loods op een Oostends bedrijventerrein verscholen had. Twee agenten kwamen ter plaatse en stonden plots oog in oog met L. die een pistool op hen richtte en de trekker overhaalde. Maar door een technisch defect ging het wapen gelukkig niet af. Er kwamen nog vijf agenten ter plaatsen en samen konden ze de man uiteindelijk overmeesteren.

Het wapen was geladen en het is een wonder dat het niet afging

Het parket kwalificeerde de feiten als poging tot doodslag. “De agenten zijn werkelijk door het oog van de naald gekropen”, stelde de procureur tijdens de pleidooien. “Het wapen was geladen en het is een wonder dat het niet afging.” Volgens de verdediging verkeerde L. op het moment van de feiten in een psychose door overmatig amfetamine- en cannabisgebruik. “Hij wist niet meer wat hij deed. Maar hij liet zich na de feiten opnemen en neemt geen drugs meer. Hij schaamt zich diep voor wat hij deed.” Aan zes agenten kende de rechter 500 euro morele schadevergoeding toe. Een zevende kreeg 250 euro toegekend.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier