Psychiater tijdens assisenproces : “Beschuldigde vormt ernstig gevaar voor de maatschappij”

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces tegen Adriano Neves (23) heeft gerechtspsychiater Hans Hellebuyck woensdag gezegd dat de beschuldigde door zijn leugenachtige en manipulatieve karakter een ernstig gevaar vormt voor de maatschappij.

De gerechtspsychiater herinnerde zich vooral het eerste verhoor van Neves bij de onderzoeksrechter. “Hij weigerde hardnekkig te zeggen waar het lichaam gedumpt was. Hij vertelde alles op een kille, emotieloze wijze.” In de gevangenis probeert de beschuldigde zich sociaal wenselijk op te stellen. “Therapie heeft daarom geen zin. Zo iemand leert dan alleen maar beter om zijn ware aard te verbergen. Hij kan zeer goed liegen en manipuleren, al zijn partners lopen erin.”

Hij is zeer kil en heeft niet de minste moeite met het ombrengen van een persoon

Volgens dokter Hellebuyck heeft Adriano Neves een hoogwaardig zelfbeeld en een gebrek aan empathie. “Het zinloze geweld op zijn partners is daar een voorbeeld van. Hij is zeer kil en heeft niet de minste moeite met het ombrengen van een persoon.” Het is voor de deskundige dan ook duidelijk dat Neves een psychopaat is. “Er is een enorm hoge kans op nieuwe feiten. In die mate zelfs dat je je kan afvragen of het zin heeft om dergelijke mensen onder voorwaarden vrij te laten.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier