Psychiater over Raw13-beschuldigde Derveaux : “Hij staat niet stil bij gevolgen van zijn daden”

Redactie KW

Dinsdagmiddag schetste dokter Paul Lodewyck een beeld van de moeilijke jeugd die beschuldigde Kevin Derveaux kende.

“Zijn vader dronk en sloeg hem. Op school was het niet zo negatief. Hij vroeg op een bepaald moment zelfs om zoveel mogelijk op het internaat te kunnen blijven.” Derveaux stond ook bekend als een goede werkkracht en heeft al zes jaar een vaste relatie.

Uit het onderzoek bleek wel dat de beschuldigde erg opkijkt naar Robin Van Bossuyt en naar zijn oom Jacky Labaere. “Hij gaat snel in de verdediging als vrienden worden aangevallen. Hij is van het principe ‘oog om oog, tand om tand’ en heeft ook in de gevangenis al een slag uitgedeeld.” Volgens de psychiater speelt ook zijn impulsiviteit een grote rol. “Hij staat niet stil bij de gevolgen van zijn daden. Hij kan veel verdragen, tot het hem te veel wordt. Het risico op toekomstige agressie is matig, maar een alcoholverbod is wel een voorwaarde om agressie te voorkomen.”

Ook de behandelende psychiater van Kevin Derveaux kwam aan het woord. Dokter Vergote vertelde dat hij de beschuldigde in die maanden zag veranderen. “Ik behoor misschien wel tot die soort naïeve psychiaters die wel in begeleiding en behandeling geloven”, sneerde hij naar dokter Hellebuyck. “Hij was slachtoffer van extreem geweld in zijn jeugd, dat heeft hem gemaakt tot wie hij nu is. Mits intensieve behandeling kan hij veranderen. Ik zie alleszins niet zo veel psychopathische kenmerken.”

Woensdagochtend wordt gestart met de verhoren van de moraliteitsgetuigen. De oma van Jeroen Balloey zal als eerste aan bod komen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier