Proces tegen vier Brugse grafdelvers uitgesteld naar 4 december

De vier beklaagden maakten foto's van skeletten die ze moesten opgraven. © GF
Redactie KW

Het proces tegen vier grafdelvers van Stad Brugge is deze ochtend ingeleid in de Brugse rechtbank, maar meteen uitgesteld naar 4 december. De Stad Brugge stelde zich alvast burgerlijke partij en eist een voorlopige schadevergoeding van 1 euro.

“Voor de geleden imagoschade en de kosten voor de reorganisatie van de dienst”, stelt advocaat Thierry Goegebeur. “Een stad als Brugge heeft een voorbeeldfunctie en de beklaagden hebben haar blazoen besmeurd.” De vier beklaagden maakten foto’s van skeletten die ze moesten opgraven. Twee van hen worden ook beticht van diefstal van een ring uit een graf.

Voetbalrellen

De bal ging aan het rollen toen één van de vier betichten, Kevin D. (30) uit Loppem, werd opgepakt naar aanleiding van de voetbalrellen na Club Brugge-Antwerp in oktober vorig jaar. Op zijn smartphone vonden speurders toen foto’s van skeletten. Hij wordt verdacht van minstens zeventien feiten van grafschennis tussen februari 2016 en november 2017. Hij is intussen ontslagen door stad Brugge.

Samen met twee anderen, S.N. (33) uit Pittem en K.R. (36) uit Brugge, moet hij zich ook nog verantwoorden voor een geval van grafschennis op 24 januari 2017. Ten aanzien van de vierde beklaagde, M.V. (43) uit Brugge, werd geen precies aantal feiten weerhouden. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier