Proces tegen Barbara Gandolfi en ex uitgesteld

Redactie KW

Het proces tegen het fotomodel en zakenvrouw Barbara Gandolfi en haar ex-echtgenoot Frédéric Vanderwilt voor de Brusselse correctionele rechtbank is woensdag uitgesteld naar 3 april.

Gandolfi en Vanderwilt moeten zich verantwoorden voor enkele faillissementsmisdrijven, misbruik van vennootschapsgoederen, valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken.

Het dossier draait rond een vennootschap die energy drinks aan de man zou brengen in Dubai. Gandolfi en Vanderwilt hadden die overgenomen van een Amerikaan. Volgens de verdediging zou de Amerikaan de situatie van het bedrijfje rooskleuriger voorgesteld hebben dan de realiteit was. Bovendien werden de activiteiten ook doorkruist door een gerechtelijk onderzoek in Brugge.

In juli 2009 hield het Brugse gerecht een reeks huiszoekingen bij Gandolfi en Vanderwilt in een aanslepend onderzoek naar de financiële handel en wandel van het koppel, waarbij computers en kasboeken in beslag genomen werden en rekeningen geblokkeerd werden. Gevolg was dat het bedrijfje maandenlang stillag en er een dagvaarding in faillissement kwam.

Gandolfi en Vanderwilt zouden volgens het parket geen aangifte gedaan hebben van dat faillissement en zouden de boekhouding niet hebben neergelegd. Bovendien zouden ze valse facturen hebben opgesteld en het vermogen van de vennootschap overgebracht hebben naar een ander bedrijfje.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier