Proces Raw13 even uitgesteld wegens tekort aan beschikbare agenten

Redactie KW

Aanvankelijk waren er maar twee agenten aanwezig bij het gerechtsgebouw om de vier verdachten in de zaak Raw-13 te begeleiden.


Vandaag moet in Brugge voor het Hof van Assisen het proces rond de moordende raid in Torhout van start gaan met het voorlezen van de akte van beschuldiging. Om 9 uur zouden de deuren van het gerechtsgebouw moeten openen, maar het proces kon nog niet direct van start gaan. Het Hof oordeelde dat er te weinig beschikbare agenten aanwezig waren om de veiligheid en de goeie orde te garanderen.

Er waren amper twee politieagenten ter plaatse om de vier verdachten te begeleiden. Minstens twee extra agenten voor in de rechtszaal werden dringend gevraagd. Met een uur vertraging kon het proces alsnog van start gaan.

De gebeurtenissen van gisteravond in Verviers zorgen voor een verhoogde staat van paraatheid bij alle politiekorpsen. Er is verscherpte toegangscontrole aan de ingang van politiekantoren, iedereen op baan draagt een kogelwerende vest en heeft een radio bij, wijkagenten voeren hun shift uit per twee, iedereen dient extra alert te zijn en de georganiseerde controles gebeuren met minimaal 4 man. Wellicht zorgde die tijdelijke herschikking ook voor het plotse tekort aan agenten in het gerechtsgebouw.

(JPT/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier