Postbode levert ‘onvoldoende gefrankeerde’ pakketjes met drugs af bij bedrijf in Gistel

Redactie KW

Een bedrijf uit Gistel kreeg de voorbije weken tot twee keer toe een postpakket afgeleverd, dat er uit zag als een pakket koffiezakjes, maar eigenlijk drugs bevatte.

Twee weken geleden stapte de postbode een bedrijf in Gistel binnen, zo schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Onder zijn arm: postpakketjes met bestemmelingen in Australië, de Dominicaanse Republiek en Slovenië. Doordat ze onvoldoende gefrankeerd waren, keerden ze terug naar de afzender, en dat was zogezegd het Gistelse bedrijf.

Alleen vielen ze daar compleet uit de lucht, en toen de zaakvoerder het pakketje opende, vond hij alleen maar kleine plastic zakjes. Met daarin koffie, veronderstelde hij, voortgaande op wat er op de buitenkant van het pakket stond.

Al voor 160 gram drugs

Ze vonden het zo verdacht, dat ze er de politie voor contacteerden. En die kwam tot een onthutsende vaststelling: er stak geen koffie in, maar drugs, telkens in porties van zo’n vijf gram. De drugs werden in beslag genomen, een politieonderzoek werd opgestart.

Daarmee was de kous nog niet af, want vorige week dinsdag belandde er opnieuw zo’n pakketje in het bedrijf, wederom met drugs. In totaal komt de teller daarmee al op zo’n 160 gram drugs.

Geen alleenstaand geval

En het wordt nog gekker: zowat een jaar geleden kreeg een ándere handelszaak uit Gistel op nét dezelfde manier ook twéé keer zo’n onvoldoende gefrankeerd postpakket opgestuurd.

Politie en parket onderzoeken de zaak en zijn dan ook karig met commentaar.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier