Postbode krijgt twee jaar cel voor messteek aan partner

Redactie KW

Een 34-jarige man uit Kortrijk liep een celstraf van twee jaar op omdat hij op 6 juni vorig jaar zijn partner met een mes in de hals stak. Enkel de periode die Bjorn V. in voorhechtenis zat, sprak de rechter als effectieve straf uit, de rest is voorwaardelijk.

Bjorn V. (34) ontdekte dat zijn vrouw er een buitenechtelijke relatie op nahield en ze hem zou verlaten. Er ontstond al ‘s ochtends een discussie in hun appartement op Overleie, die ‘s avonds gewoon verder ging. De ruzie ontaardde in klappen. Een buur verwittigde de hulpdiensten. Toen de politie ter plaatse kwam, escaleerde de explosieve situatie helemaal. Bjorn V. haalde een mes boven en stak zijn echtgenote er mee in de hals.

De politie moest uiteindelijk de deur inbeuken om binnen te geraken. Ze troffen er de bloedende vrouw op de grond aan. Bjorn V. zat in de zetel. “Mijn stoppen zijn doorgeslagen. Ik wist niet dat het zo diep zat”, klonk het op de rechtbank. Het koppel is nog altijd samen. “We hebben elkaar vergeven. We zaten allebei fout“, beseften ze. De vrouw herstelde snel en vroeg geen schadevergoeding aan haar man. Ze volgen relatiebegeleiding. Hun kinderen zijn geplaatst. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier