Poperingse ondernemers geloven hun ogen niet: plots geen zaakvoerder meer van hun eigen bedrijf

04/10/16 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:51

De zaakvoerders van het Poperingse bedrijf Multishop Desomer-Plancke moeten zich zowat in hun koffie verslikt hebben, toen een leverancier hen plotseling kwam melden... dat hun bedrijf was overgenomen door een Bulgaar.

Poperingse ondernemers geloven hun ogen niet: plots geen zaakvoerder meer van hun eigen bedrijf

Zo stond het trouwens ook officieel in het Belgisch Staatsblad. De zaak werd aangekaart bij het parket en men kwam terecht bij een zekere Aydan M. (41). Het dossier kwam nu voor op de correctionele rechtbank, maar van de beklaagde was er geen spoor te bekennen. De beklaagde had zich inderdaad via een zogezegde buitengewone algemene vergadering van het bedrijf tot de nieuwe zaakvoerder benoemd. Hij slaagde er zelfs in dit te laten publiceren in het Belgisch Staatsblad. Dat kon allemaal door simpelweg een print te maken van een document en daarmee naar de griffie te stappen.

Vandaar naar het Belgisch Staatsblad was een koud kunstje, en dat kon allemaal zonder dat er zelfs maar één handtekening werd geplaatst. De drie zaakvoerders vorderden via meester Marnix Muylle een morele schadevergoeding van 5.000 euro en nog eens 11.000 euro voor de kosten die ze maakten om alles weer in orde te krijgen. Er waren immers problemen gerezen met leveranciers die niet meer wilden leveren, of dat uiteindelijk pas na aandringen schoorvoetend deden en met een flinke portie wantrouwen. De zaakvoerders prijzen zich wel gelukkig dat alles tijdig werd ontdekt. Het openbaar ministerie vorderde één jaar effectieve straf.

Vonnis op 7 november.

(HV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!